Selecteer een pagina

Onze renners van 2017

Zie hier enkele van onze helden die het bevrijdingsvuur naar Eindhoven brengen

Pieter van Oirschot

Leeftijd: 25

Sinds 5-6 jaar op de fiets en aan het koersen. Verschillende ere plaatsen behaald in de afgelopen jaren, en mezelf als renner nog steeds aan het ontwikkelen  binnen de Elite zonder contract categorie. Dit jaar wordt de derde deelname aan Bayeux.
De afgelopen twee edities had ik de eer om in de koers van Bayeux op de hoogste trede  te staan en het bevrijdingsvuur aan de veteranen te mogen overhandigen in Eindhoven.
Dit jaar hoop ik dat wij als Nederlandse renners voor de derde keer achter elkaar de overwinning kunnen binnenhalen.

Ruben van Wijk

Leeftijd: 15 jaar
Mijn eerste racefiets kreeg ik toen ik 8 was. Mijn eerste trainingsrondjes reed ik samen met mijn vader. Ik vind mijzelf een “klassieke” wielrenner. Ik heb geen super snelle start. Ik kom rustig op gang, maar rijd daarna als een diesel. Ik heb veel kracht, ik ben een werker en kan lang op hoog tempo blijven rijden. Kopwerk en sleuren vind ik leuk. Ik houd van koersen en kan echt diep gaan. Ik train graag en verheug me altijd op de lange stukken finale rijden. Klimmen in Limburg, Ardennen en Italië doe ik graag. Ik heb een hekel aan wedstrijdrijders die niet willen rijden. Mijn favoriete activiteit met TML was het trainingskamp in Limburg.

Thijs van Beek

Leeftijd: 14 jaar
Sinds mijn 4de jaar wil ik wielrenner worden en ben op mijn 8ste ben ik lid geworden bij TML-dommelstreek. Ik startte in cat. 2 met wedstrijden fietsen. Bij de jeugd heb ik veel wedstrijden gefietst in Limburg en Brabant. Mijn favoriete baantje is Geldrop, Kessel en St. Michielsgestel.
Dit jaar ben ik 1ste jaar nieuweling, ik heb verschillende koersen gereden in Nederland maar vindt het ook leuk om in België te koersen. Ook heb ik mijn eerste premie’s gereden, mijn beste klassering was 15e plek in Lieshout, 16e in Buchten Limburg en 20e in Dommelen.
Ik volg opleiding VMBO kader op het Vakcollege Eindhoven, ik volg de studierichting Bouw, wonen en interieur. Later wil ik timmerman worden of technisch tekenaar en mijn eigen meubels ontwerpen of prof wielrenner worden. Ik heb het erg naar mijn zin op school.
Ik heb erg zin in het fietsen van Bayeux naar Eindhoven.

Joris de Mönnink

Leeftijd: 18 jaar
Twee jaar geleden heb ik een mountainbike gekocht waar ik regelmatig mee te vinden was in het bos. Wegens omstandigheden ben ik hier ruim een jaar geleden vooral mee op de weg gaan fietsen en dit vond ik echt superleuk! Omdat ik erg veel op de weg aan het fietsen was heb ik vorig jaar augustus mijn eerste racefiets gekocht, want dat gaat natuurlijk veel sneller! Omdat ik het zo leuk vond ben ik een maand later naar wielervereniging TML Dommelstreek gefietst voor verdere informatie. Dit heeft een lidmaatschap vanaf begin dit jaar tot gevolg gehad. Nu train ik wekelijks twee keer mee op de weg en natuurlijk ga ik zelf ook vaak op pad. Inmiddels heb ik al een aantal wedstrijden gereden onder de vlag van de KNWU en de WVAN. De progressie in het wedstrijdfietsen is naar mijn mening al goed!
Afgelopen schooljaar ben ik geslaagd voor de havo op het Frits Philips lyceum-mavo. En nu start ik met de studie Technische Bedrijfskunde op het hoger beroepsonderwijs. Naast deze mooie hobby en sport, werk ik op de fietsafdeling in de Decathlon. Daarnaast verzorg ik in het weekend vaak de licht- en geluidsshow op bruiloften en partijen met mijn eigen bedrijfje.

Jeroen Hasselaar

Leeftijd: 17 jaar
Ik ga naar school bij het Eckartcollege, waar ik nu aan het laatste jaar van mijn vwo ga beginnen.
Vanaf begin 2016 ben ik begonnen met fietsen, vooral in het weekend met mijn vader. Meteen was ik verkocht, en daarna ben ik alleen maar fanatieker geworden. Met z’n tweeën hebben we wat leuke tochten gereden, en afgelopen mei zijn we voor een paar dagen naar de Alpen geweest. Daarna heb ik de knoop doorgehakt om lid te worden van TML Dommelstreek, en daar ben ik maar wat blij om!
Tot op heden heb ik nog maar drie wedstrijden gefietst. Dat was natuurlijk wel andere koek; bij twee van de drie moest ik de wedstrijd voortijdig verlaten, maar het smaakt zeker naar meer!
Nu wacht met de tocht van Bayeux naar Eindhoven een andere mooie, leuke en interessante uitdaging. Ik kijk er naar uit!

Tom Marcelis

Leeftijd: 31
Ongeveer 15 jaar geleden ben ik door Peer Bastings aangestoken met het wielervirus en kreeg toen al de wilde verhalen van Bayeux te horen.
De eerste keer dat ik naar Bayeux ging was als 16 jarige scholier en keek toen op naar de grote jongens op de fiets. Twee jaar later mocht ik als toen bijna jongste wielrenner tussen de ervaren elite renners mee naar Bayeux. Vorig jaar zou mijn 10e keer op de fiets worden, maar een gebroken arm gooide roet in het eten. Waardoor Peter Dekkers de kans kreeg om zijn mogelijke opvolger alvast wat in te werken.
Na vele podiumplaatsen heb ik de koers in Bayeux helaas nog nooit weten te winnen, maar dit jaar weer een kans.

Pieter de Groof

Leeftijd: 16 jaar
Ik woon in Heeze en ga dit jaar voor de 2e keer mee naar Bayeux. Vorig jaar mocht ik met de fakkel achter op de fiets naar Eindhoven rijden een bijzondere eer!
Ik heb heel veel zin om naar Bayeux te gaan en zeker om daar de wedstrijd te fietsen op vrijdag in Bayeux!

Bianca Lust

Leeftijd: 21 jaar
In 2003 reed ik mijn eerste cross- en wegwedstrijden en sinds januari 2015 rijd ik voor het Duitse team Dvelop cycle cafe Ladies. Dankzij mijn vriend Tom Marcelis ben ik als wielrenster van boven de rivieren aangestoken met het “Bayeux-virus” en was vorig jaar mijn eerste deelname aan Bayeux.
Hoewel ik niet de eerste vrouw was die van Bayeux naar Eindhoven is meegefietst, had ik hier wel de eer om als eerste vrouw aan de start te staan van de koers in Bayeux.
Vorig jaar wist ik, ondanks de verhalen die mij verteld waren, totaal niet wat me te wachten stond en was dan ook onder de indruk van de vele indrukken van begin tot eind.
Nu ik dit jaar weet wat ik ervan kan verwachten verheug ik mij wederom op een mooie indrukwekkende week.